Saturday, June 9, 2018

My modelings know what I did in the dark

Jälleen on viikko vierähtänyt loppua kohden.

Tällä viikolla tiimimme lähinnä seurasi työpajojen opetusta ja teki niiden harjoituksia, mutta ehdimme myös hieman piirtämään hahmoja, mallintamaan Blenderillä, teksturoimaan Substance Painterilla, koodaamaan kenttää Unityyn ja crashaamaan buildinkin juuri ennen sprinttikatsausta. Esityskin oli allekirjoittaneen Macillaan tekemänä ensin .key-tiedostona ja sitten korjattava .pptx:ksi, kun review-alustana oli Windows ja siten Powerpoint.

Seuraavan sprintin aikana 2D-puolella lienee mahdollista siirtyä hahmosuunnittelusta kenttäympäristöön, kun taas 3D jatkaa mallintamista siirtyen siitä sitten teksturointiin. Mikäli oikein nopeita ollaan, niin ehditään ehkä animoidakin parina päivänä.

2D-artistimme Karan hahmosuunnittelua - on ne vaan hienoja!

Mallinnukset olisi tarkoitus saada tehtyä tämän kuun aikana, jotta miekin voisin sitten keskittyä opettelemaan C#:tä ja Unityn käyttöä muutenkin kuin työpajojen harjoituksissa, kuten tarkoitus alunperin oli. Pitkiä päiviä ja viikonlopputöitä itselleni siis luvassa jatkossakin! Hankin uuden hiirenkin, jonka avulla omalla koneella mallintaminen toivottavasti sujuu aiempaa kätevämmin.

Kokoan myös (aiempaa paremman) visuaalisen mapin kentän kokorakenteesta ja sisällöstä, jotta koodareillekin hahmottuu selkeämmin, mitä tehdä. Toistaiseksi asiassa on ilmeisesti ollut jonkinasteista informaatiokatkosta, mikä on hoidettava pikimmiten.

Mallintamani kaivosvaunu, johon vielä hieman visuaalista variaatiota sekä animointi. Hahmoja näytille kenties sitten ensi kerralla, tällä hetkellä useimmilta puuttuvat vielä tekstuurit kokonaan.

Ensi viikon työpajoissa on luvassa myös ääniopetusta keskiviikkona ja perjantaina, joten saatamme äänittää osan pelin äänistä tuolloin. Suunnittelemme ainakin.

Kaiken kaikkiaan, katsotaan mitä ehditään. Työpajojen aikaa vievyys on vaihtelevaa sorttia, mutta toistaiseksi jokapäiväistä. Nettitutoriaalejakin pitäisi ehtiä seuraamaan.

Blenderiin ja tutoriaaleihin liittyen muuten: löysin Youtubesta kiehtovaan, piirrosanimaation tyyliseen visuaaliseen toteutukseen opastavan ja erinomaisen selkeästi (ei turhan yleistä Youtubessa) rakennetun tutoriaalin, jonka mukaista lookkia tulee varmasti opeteltua myöhemmin - kenties rakennan sillä vielä pelinkin.

Palaillaan!

- Mirko

No comments:

Post a Comment